beautiful

Beautiful

Startpagina
StartspaceDe KeijzerLinkpagina'sEmailSocial NetK33STopsitesZoeken

Hallo

Bittorrent uitleg

BitTorrent is een P2P-systeem dat gebruikmaakt van een centrale locatie die de downloads coördineert maar zelf geen bestanden levert. De download zelf gebeurt decentraal en bestaat uit het uitwisselen van stukken van bestanden tussen alle gebruikers die op dat moment meedoen aan het up- en downloaden. Zo'n gecoördineerde groep wordt "torrent" genoemd.

Bthq
Hoe werkt Bittorrent?
P2P info
Sidewalkcrusaders

Bittorrent NL

vlag

Breedband via de kabel

Breedband via de antenne

Breedband via glasvezel

CompTIA

CompTIA is een acroniem voor "Computing Technology Industry Association". Het is een non-profit handels associatie, opgericht in 1982, en het is de leverancier van veel merkneutrale IT certificaten. De certificaten worden beschouwd als standaard in de IT sector.

Debian

Debian is een GNU/Linux distributie die zich kenmerkt door o.a. een gegarandeerde niet-commerciële instelling en apt-get. Dit laatste programma zorgt ervoor dat je automatisch software kunt installeren en updaten.

pinguin

HTAs

HTML Application, bestandsformaat van Microsoft voor Windows applicaties opgebouwd uit DHTML en script.

Linux

Gratis, door de Finse student Linus Torvalds ontwikkeld, freeware UNIX-besturingssysteem voor Pc's. Belangrijkste kenmerk is, dat de broncode voor iedereen beschikbaar is in tegenstelling tot de door Microsoft ontwikkelde besturingsprogrammatuur. Linux werd in 1998 geadopteerd door IBM en andere grote computerbedrijven.

pinguin

RFID techniek


Radio frequency identification (RFID) (Identificatie met radiogolven) is een methode om van een afstand informatie op te slaan en te lezen van zogenaamde RFID "tags" die op of in objecten zitten.

Unix

Besturingssyteem dat bij Bell Laboratories ontwikkeld werd. De eerste release was op 3 november 1971. Ken Thompson en Dennis Richie worden als uitvinders beschouwd. Speciaal voor computers waar veel mensen tegelijk aan werken. Voor internet veel gebruikt voor servers. Er zijn inmiddels veel UNIX-varianten: SCO-UNIX, SYSTEM V, HP/UX en Sun Solaris.

ADSL

ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line of Asymmetric Digital Subscriber Loop. Dit is een vaste breedbandige verbinding via een gewone telefoonlijn, zowel PSTN (de 'gewone' analoge lijn) als ISDN.

Privacy

Privacy is het recht om persoonlijke informatie voor jezelf, privé, te houden. Veel mensen willen niet dat sommige informatie over hen (zoals hun salaris, rekeningsaldo of strafblad) in de openbaarheid komt. Privacy betekent dat men dingen kan doen zonder dat de buitenwereld daar inbreuk op maakt.

Rootkit

Een Rootkit is een programmaatje dat zich onzichtbaar kan maken op een systeem - zelfs voor virusscanners.

Laat eens van je horen!

plaatje

Het Weer


Favorieten / Startpagina

Domeinregistratie's

Javascript

JavaScript is een scripttaal die alleen in HTML-documenten kan worden gebruikt. De syntax lijkt op die van Java, maar is niet precies hetzelfde. JavaScript wordt niet gecompileerd, de webbrowser interpreteert het script direct. JavaScript is een stuk eenvoudiger dan Java. Het is bedacht door Netscape.

PHP


Een scriptingtaal waarmee dynamische webpagina's gebouwd kunnen worden. Scripts worden op de server uitgevoerd. PHP: Hypertext Preprocessor is nodig om sommige weblog software te kunnen draaien. PHP is zowel beschikbaar voor Linux/Apache als Windows/IIS, alhoewel de eerste combinatie de meest gebruikelijke/ondersteunde is.

Webdesign

Webdesign is het vormgeven van alle aspecten van een website. Op internet zijn veel meer dingen mogelijk dan in ouderwets drukwerk, duidelijke voorbeelden hiervan zijn bewegende elementen, interactiemogelijkheden, audio en video. Vanwege de technische aspecten is een designer op het web niet alleen vormgever, maar ook nog programmeur.

plaatje

Webhosting

Onder Webhosting, in het IT-jargon vaak gewoon Hosting genoemd, wordt verstaan het onderbrengen van webpagina's op een op het internet aangesloten Server van een Provider. De Webhoster stelt geheugen op een Server beschikbaar als dienst die door een internetgebruiker gehuurd worden kan. De gebruiker heeft dan de mogelijkheid om bestanden zoals een homepagina en afbeeldingen op een webplek te zetten.

Bedankt voor je bezoek!Werk zoeken

plaatje

plaatje

Kees start lekker